Webáruház készítés kompromisszumok nélkül?

Ma már elég jelentős forgalmat bonyolítanak le hazánkban is a webáruházak. Az emberek többsége szereti, mert kényelmes és gyors. A legtöbb online áruház másnapra kiszállítja a megrendelt termékeket, így nem kell sokat várni a rendeléstől a kézhezvételig. Ráadásul, ha nem tetszik, amit rendeltünk, akkor 14 napig visszavásárolják a termékeket.

Webáruház készítés kompromisszumok nélkül?

Esettanulmány – Webáruház bérlés

Az egyedihonlapkeszites.hu szakemberei teljesen egyedi webáruházakat készítenek a megrendelői igények szerint. Náluk nem kell kompromisszumot kötni, minden úgy működik, ahogy azt az ügyfél elképzelte. A webáruház készítés ma már nem rutin munka, elég sok mindenre kell figyelni, és ha olyan kezekbe kerül, akik csak ímmel-ámmal értenek hozzá, akkor annak beláthatatlan következményei is lehetnek.

Egy nap olyan igénnyel keresték meg az egyedihonalpkeszites.hu csapatát, hogy vállalnak-e szakszerű termékfeltöltést egy bérelt webáruházban. A csapat természetesen igent mondott, és vállalata a kb. 500 termék kézzel való feltöltését. A képeket és a leírásokat a nagyker oldaláról szedték le, és ahol csak lehetett, átfogalmazták a szövegeket, hogy a keresőoptimalizálás során előnyösebb megítélést kapjon az oldal. A bérelt weblap funkcionalitása elég gyenge volt, nem sok lehetőséget biztosított. Éves szinten kb. 80.000 Ft-ot kellett fizetni érte, és a tudása elég alapszintű volt. Amint valami olyat szerettek volna, ami nem alapműködés, de elengedhetetlen egy webáruház működéséhez (pl.: bankkártyás fizetés), máris a következő csomagot kellett választani, ami 150.000 Ft-ba került évente.

A munka elkészült, fel lettek töltve a termékek, de a grafika alig volt változtatható. Mindössze egy háttérképet lehetett beállítani, a többi elem statikus maradt. A szállítási feltételeket sem lehetett normálisan beállítani, például a kosár súlya alapján kalkulált szállítás költséget. Az oldal hemzsegett a hibáktól, és a felhasználói élmény is elég alacsony volt. Sok olyan kérése volt a bérlőnek a csapat felé, amit nem tudtak teljesíteni, mert a motor nem volt alkalmas rá.

Összességében egy rossz és minden szempontból gyenge webáruházat lehetett bérelni, szemben egy teljesen egyedi és a saját elképzelések alapján működő webáruházzal. A tulajdonos a hűségidő lejárta után egyedi webáruházra váltott, és minden ötletét megvalósították.


Címke: Webáruház készítés
Dátum: 2019-07-12

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés