Sokan olvasnak vagy néznek játékteszteket?

Bármily meglepő, nagyon sokan olvasnak játékteszteket, hiszen ezek alapján döntik el, hogy kipróbáljanak vagy megvegyenek-e egy adott játékot vagy sem. Ha már valaki megvette és nem tetszik neki, akkor feleslegesen adta ki a játékra a pénzt, így viszont egy ilyen teszt elolvasása után sokkal több információ és képanyag, vagy esetleg videó áll rendelkezésre ahhoz, hogy hatékonyan dönteni lehessen.

Sokan olvasnak vagy néznek játékteszteket?

Friss játéktesztek és beszámolók

A gamermagazin.hu rendszeresen ad ki játékteszteket és beszámolókat az általuk kipróbált játékokról. Persze nem csak ők, sok más hazai és külföldi influencer is létezik, akiknek a beszámolóit több ezren várják minden héten. A szöveges leírások nagyon sokszor segítenek a tapasztalatlan játékosoknak, hogy mit hol találnak meg a játékban, és milyen trükköket kell használni ahhoz, hogy túléljenek egy küldetést. Sokan a játéktesztek mellé saját videót is készítenek, és nemcsak szavakkal, hanem vizuálisan is elmesélik, miképp vittek végig egy pályát.

Az ilyen teszteknek nagyon sok haszna van, és nem csak az elakadt játékosok veszik nagy hasznát. A legtöbb ilyen oldalon megosztják azt is, hogy milyen teljesítményű számítógéppel hajtották meg a játékot, és a feltöltött videók reálisan mutatják a játékélményt is. Így azok a felhasználók, akik éppen gépet szeretnének újítani egy adott játék miatt, sokkal könnyebben megtehetik, hiszen láthatják, hogy egy hasonló vagy jobb konfiguráció milyen teljesítményre lesz képes.

Sok olyan csatorna létezik a YouTube-on, amelyek egy adott játék végigjátszását töltik fel, és bemutatják az eldugott tárgyakat, a kihívások teljesítését és olyan játékmenetet, amit mások is követhetnek. Ezek hatalmas segítséget nyújtanak a gamer közösségnek, főleg az olyan lelkes feltöltők, akik minőségi tartalmat állítanak elő. Lehet, hogy csak egy videó, de olyan érzése lesz tőle az embernek, mintha saját maga játszaná a játékot, és kedvet kap arra, hogy ő is megvásárolja és kipróbálja.


Címke: Játéktesztek
Dátum: 2019-06-17

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés