Sok időt töltenek a kütyükkel a gyerekek

Nagyon sok szülő megengedi, hogy a gyermeke kétéves kor alatt sok időt töltsön a mobiltelefonokkal és a tabletekkel. Ma már mindenki azt mondja, hogy ezek a gyerekek ebbe születnek bele, de ez nem igaz. A szülők mutatják meg nekik, és a szülőktől is ezt látja. Nem csoda, hogy a gyerek is ezekre a dolgokra lesz fogékony.

Sok időt töltenek a kütyükkel a gyerekek

Kétéves kor alatt tilosak ezek a készülékek

A felmérések szerint a kétéves kor alatti gyerekek 50 percet töltenek ilyen képernyők előtt. Ilyenkor az agyuk egy nagyon fontos fejlődési szakaszban van, aminek nem tesz jót a mobiltelefon és semmilyen hasonló eszköz. A szülőknek meg kell érteniük, hogy ez káros, és mérsékelniük kell a gyerek előtt az ilyen eszközök használatát.

Az online világ ma már mindenkit a telefonok, laptopok és tabletek elé láncol. Az emberek amúgy is elég sok időt töltenek a monitorok előtt, és ezt látja a mostani generáció is. Tévhit, hogy ezek a gyerekek ebbe születnek, ugyanis ezeket a gyerekeket a saját környezetük viszi bele ebbe, hiszen nem látnak mást, csak hogy a monitort nézik a felnőttek. Ebben az időszakban nagyon hajlamosak az utánozásra, és persze, hogy ők is a monitort akarják nézni. A szakemberek szerint a képernyő előtt töltött idő miatt a gyerekek életéből kimarad a fontosabb dolgok gyakorlása, tökéletesítése, mint például az ugrálás, a szökdécselés, és ehelyett az ülés, a képernyőre tapadás kerül előtérbe.

Ezeknek a hiányosságoknak biztosan meglesz a maga következménye, és majd általános jelzőként mondják majd az így felnőtt gyerekekre. Aki most vállal gyermeket, vagy 2 évesnél fiatalabb gyermeke van, figyeljen oda sokkal körültekintőbben arra, hogy viselkedik a gyermeke előtt és mit tanít nekik. Az ilyen kijelzők roncsolják a szemet is, és a nemrég megszületett gyermekek szemét nem szabad ilyen károsodásnak kitenni.


Címke: Online világ
Dátum: 2019-06-28

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés