Pörög az új lakások piaca

Nemrég hozta nyilvánosságra a lakáspiac 2019. első féléves adatait a Központi Statisztikai Hivatal. Az elemzők szerint nagyon megy a piac, aminek csak a munkaerő szab határt, ugyanis nagy létszámú segéd- és szakmunkás hiányzik ezen a területen is. Ha meglenne a szükséges létszám, a jelenleginél is sokkal nagyobb ütemeben haladnának az új lakások építésével.

Pörög az új lakások piaca

Egyre gyakoribbak a vidéki ingatlanok

Aki sikeres vállalkozás tulajdonosa szeretne lenni, annak érdemes az építőiparral foglalkoznia, és főleg akkor, ha megvan hozzá a szakemberekből álló csapata is. A teljes körű kivitelezés a virágkorát éli, hiszen 2019 első felében 6472 lakást építettek, ami nem kis teljesítmény. Ez a szám csak az átadott lakásokra vonatkozik, és nem tartalmazza az összes kiadott építési engedélyt, és az egyszerű bejelentéseket. Ha ezeket is beleszámoljuk, akkor 18.277 lakás építését engedélyezték. Elképesztő ez a szám, és egyre jobban megfigyelhető, hogy a vidéki ingatlanok egyre nagyobb hangsúlyt képviselnek.

Éppen ezért nagyon sokszor hallani a segédmunkásoknak és az építőipari szakembereknek irreálisan magas fizetésekről, hiszen a kivitelezőknek be kell fejezniük az építést, és ha szorítanak a határidők, bizony a bérek is nagyon magasra emelkedhetnek. Szóval nem csak kivitelezőknek, de akár munkavállalóknak is érdemes ezen a területen dolgozniuk.

Nem csak a lakások, de a családi házak piaca is növekvőben van, hiszen az állami támogatásoknak köszönhetően sokan vágnak bele új építésű házak kivitelezésébe is. Ez a támogatási rendszer 2015-ben indult, és idén májusig 312 milliárd támogatást kaptak az érintettek. A támogatottak között 33 ezer család új lakásvásárlásra fordította a kapott összeget.

A számok magukért beszélnek. Az elemzők szerint indén és jövőre is jelentős lakásátadási hullámra lehet számítani.


Címke: Sikeres vállalkozás
Dátum: 2019-07-26

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés