Mire jó egy Java tanfolyam?

Sokan felteszik a kérdést maguknak, hogy melyik programozási nyelvet érdemes választani, ha meg szeretne tanulni programozni. Ahogy minden ember más, erre a kérdésre is nagyon sok választ lehet adni. El lehet menni a strukturált nyelvek irányába és el lehet menni az objektum-orientált nyelvek felé is. A Java az utóbbiak közé sorolható, ami sokkal modernebb és komplexebb gondolkozásmódot igényel.

Mire jó egy Java tanfolyam?

Miről is van szó egy Java tanfolyamon?

Aki szeretne megismerkedni a programozással, és hosszú távú céljai is vannak vele, mint például érettségi, egyetem, munka, azoknak nagyon jó választás lehet. Az elején kicsit nehéz lehet, de amikor már megszokja az objektum-orientált felépítést és gondolkozásmódot a programozó, akkor nagyon élvezetes a dolog. Egy Java tanfolyam nagyon jó választás, hiszen a képzett oktatók sok mérges órától szabadíthatják meg a tanulókat, hiszen ennek a nyelvnek az autodidakta módon történő elsajátítása nagyon nehéz feladat.

Miről szól a pastecode.eu Java tanfolyama?

  • A fejlesztéshez használt programok és eszközök telepítése (NetBeans).
  • Osztályok, objektumok fogalma, öröklés, egységbezárás, getter és setter metódusok, polimorfizmus, interface-ek, overloading.
  • Változók, adattípusok, vezérlési szerkezetek és ciklusok (if, switch, for, while, do-while), tömbök.
  • Függvények írása és használata, alapvető programozási tételek, algoritmusok: összegzés, eldöntés, kiválasztás, lineáris keresés, megszámlálás, rendezések.
  • Set, List, Map, Queue, ArrayList, Stack, HashSet, Vector, Generics, Enum.
  • Kivételkezelés (Exception osztály), String, StringBuilder, StringBuffer, filekezelés a JAVA nyelvben, streamek, byte és karakter alapú́ streamek, szöveges fájlok kezelése (olvasás, írás).

A tematikából látszik, hogy teljesen az alapoktól indul a képzés, és elég magas szintre jut el. Természetesen ez nem a plafon, hiszen még lesz hova fejlődni, de egy ingyenes tanfolyamhoz képest teljesen megfelelő. Érdemes tehát kipróbálnia mindenkinek, aki komolyabban érdeklődik a Java nyelv után.


Címke: Java tanfolyam
Dátum: 2019-07-08

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés