Milyen a Netflix magyar szemmel?

Manapság nagyon sok helyről jön szembe az emberekkel a Netflix reklámja, ahol a reklám szerint egy hónapig ingyenesen nézhetőek a legújabb filmek és a sorozatok. Azért nem egy ilyen oldal létezik, de mégis, ha mondani kellene az embereknek egyet, sokan a Netflix nevet mondanák. Kipróbáltuk, beregisztráltunk, és leírjuk a tapasztalatainkat.

Milyen a Netflix magyar szemmel?

Esettanulmány – Netflix előfizetés

A regisztrációhoz szükség lesz e-mail címre és egy működő, legalább 2500 Forintot tartalmazó bankkártyára. A teszt során internetkártyával próbálkoztunk, ami érvényes volt, de mindössze csak 60 Ft volt rajta. A kártyát elfogadta a rendszer, de visszautasította, mert nem volt rajta fedezet. Miután feltöltöttük az egyenleget, sikeres volt a regisztráció, és 10 Ft-tal terhelték a számlánkat teszt gyanánt, amit aztán percek múlva vissza is utaltak

A felület használata eléggé furcsa. Az biztos, hogy nem felhasználóbarát. Nagyon sok a vízszintes lapozó, amik elég érzékenyek az egérre, ráadásul amint az egér egy film fölé kerül, rögtön elindul az előzetese. Azt mindenki elfelejtette mondani, hogy a teljes weboldal angol nyelvű. Lehet választani más nyelveket is, de magyart azt nem. Akkor minek reklámozzák magyar oldalalakon?

A filmek szűrését sem vitték túlzásba, csak azt lehet kiválasztani, hogy sorozat vagy film, és még esetleg a témát. Ami nagy hiányosság, hogy a feliratok nyelvére nem lehet szűrni, hiszen nem mindenki tud folyékonyan angolul, és ha már nincs szinkron, akkor legalább magyar felirat legyen. A legújabb filmek persze nem feliratosak, és elég sokáig kell keresni, mire lesz olyan, ami magyar felirattal nézhető. Olyannal is sokszor találkoztunk, ahol a bemutató magyar felirattal ment, de a film már nem.

Összességében nem rossz annak, aki nagyon jól tud angolul, vagy éppen a nyelvi képességeit szeretné fejleszteni. Nagyon új filmek nincsenek rajta, és a felhozatal is inkább a Netflix saját gyártású filmjeivel és sorozataival van tele. Az 1 hónap ingyen használat teljesen elég arra, hogy ami érdekes, azt meg lehessen nézni, de utána már kérdéses, hogy kinek éri meg ezért havonta fizetni?


Címke: Filmek
Dátum: 2019-07-19

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés