Milyen a környezetbarát iroda?

Sok apróbb-nagyobb elemből, leginkább szemléleti változtatásból tevődik össze egy környezetkímélő iroda kialakítása, működtetése. Kezdődik mindjárt az iroda berendezésével.

Milyen a környezetbarát iroda?

A megfelelő irodai bútorok kiválasztása, elhelyezése alapvető része a környezetbarátságosság megteremtésének: a helykihasználás, téralakítás tervezése megakadályozza a zsúfoltságot, és biztosítja a megfelelő rendszerezést, a munkatársak elhelyezését, közlekedését, kényelmét. Jó minőségű, időtálló, többfunkciós, variálható bútorokat kell választani.

Ki kell-e mindent nyomtatni?

Az iroda működése során nem kell minden dokumentumot kinyomtatni, manapság a digitális tárolás ugyanolyan biztonságos és áttekinthető, mint a papír alapú. A felhő alapú szolgáltatások igénybevételével eszköztől függetlenül bármikor hozzáférhetők, visszakereshetők, lekérhetők a dokumentumok.

Mivel azért bizonyára mégis szükség van minden irodában nyomatokra is, a megfelelő típus kiválasztása történjék környezetkímélő elven: az üzleti alkalmazásra szánt tintasugaras és lézernyomtatók közül azt a típust kell elhelyezni az irodában, amely a várható havi nyomtatási igényeket a leggazdaságosabban teljesíti, beleértve a papír, kellékanyag, energiaköltségeket is, tud kétoldalasan nyomtatni, elfogadja az újrahasznosított papírokat, érdemes ezek elemzésére némi időt szánni.

Egyszerhasználatos műanyagok nélkül

A környezetkímélés jegyében száműzni kell az irodai konyhából az egyszerhasználatos műanyag poharakat, kanalakat, tányérokat, a papír kéztörlőket, legyen mindenkinek saját kávéspohara, kiskanala, tányérkája, megér egy kis mosogatást - kis lépések ezek, de fontosak. A takarítónőket pedig a vegyszermentes, bio tisztítószerek használatára kell megkérni.


Címke: Lézernyomtatók
Dátum: 2020-02-07

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés