Mennyibe kerül egy weboldal készítés?

Ez egy olyan fontos kérdés, amit napi szinten sokan tesznek fel maguknak. Az árat nem olyan egyszerű meghatározni, hiszen függ az alkalmazott technológiáktól, a weboldal funkcióitól és a grafika bonyolultságától is. Ezek a tényezők együttesen határozzák meg egy weboldal árát.

Mennyibe kerül egy weboldal készítés?

Egy weboldalnak egyedinek kell lennie

Egy új weboldalt el lehet készíteni előre legyártott sablonokból is, amiket aztán személyre szabva elkészülhet egy olyan grafika, amihez hasonló sok ezer van még az interneten. Akinek ez a vágya, az keressen valamilyen CMS motort, és válassza ki a kívánt sablont. Ha elég sok időt belefektet, akkor az eredmény nem lesz rossz, de soha nem is lesz jó. Csak elfogadható, lesznek olyan dolgok, amikben kompromisszumot kell majd kötni.

Az egyedi weboldal készítés teljesen más terület. Ott mindent a megrendelő igényeihez igazítanak, és a grafikát nem egy sablonból lehet kiválasztani, hanem egy hozzáértő szakember tervezi meg, a helyszínen készített képekből és az ott összegyűjtött inspirációk alapján. A kapott terv eleve jobban tükrözi a vállalkozás szellemét, és a felhasználók is sokkal lelkesebbek lesznek a böngészés során, hiszen egy ötletes és könnyen kezelhető weboldal lesz a végeredmény. Nemcsak a grafika, de a funkciók terén sem kell kompromisszumot kötni, hiszen mindent az egyedi elképzelések alapján fejlesztenek. Az ár pedig nem sokkal drágább, sőt esetenként jóval olcsóbb is lehet, mint egy ingyenes CMS motor hajtotta sablonos weboldalé.

A bemutatkozó weboldalak ára nettó 130.000 Ft-tól indul, és az összetettebb rendszerek egyedi kezelőfelülettel már elérhetik akár a 400.000 Ft-ot is. Ezek az árak nem magasak, főleg ha figyelembe vesszük az egyediséget és a könnyű továbbfejlesztési lehetőségeket. Az egyedi weboldalak hosszú távon térülnek meg, hiszen nincs rendszeres karbantartási költség, és nem kell attól tartani, hogy tömeges hacker támadás áldozatai lehetünk.


Címke: Weboldal készítés
Dátum: 2019-08-07

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés