Megőrizni, helyreállítani az egészséget

A betegségek korai felismeréséhez, a kezelések hatékonyságának ellenőrzéséhez nélkülözhetetlenek a különféle laboratóriumi vizsgálatok, de az általános egészségi állapot felméréséhez, szűrésekhez is ajánlatos bizonyos időközönként elvégeztetni őket.

Megőrizni, helyreállítani az egészséget

Többszáz féle paraméter vizsgálható

A laborvizsgálat során a vér, a vizelet, a széklet, a nyál összetételét elemzik, és ezekből fontos információkat kap az orvos a szervezet állapotáról. Ha a vizeletben megjelenik az aceton az cukorbetegség vagy éhezés jele, ha magas a glükóz szint, az is cukorbetegségtől van, a nitrit fertőzésre utal, ha magas a bilirubin koncentráció, az epeproblémát jelez, ha túl sok a kalcium, akkor lehet aggódni a vesekőképződés miatt. A vér elemzéséből is rengeteg minden megállapítható, a laikusok leginkább a vércukorszint, a vörösvértest süllyedés, a húgysavszint, a koleszterin mérését ismerik, de száznál is több paraméter mérhető. A székletvizsgálatok leginkább az emésztőrendszer állapotának felméréséhez szükségesek. A nyálból egészen speciális, a hormonrendszerre vonatkozó információk is kinyerhetők. Az ételallergia és légúti allergia (pl. parlagfű, poratka) vizsgálatokra is mind több embernek van szüksége.

Webshopban is megrendelhető vizsgálatok

A németországi Ganzimmun Diagnostics AG az egyik vezető orvosi laboratórium Európában, a tatabányai LaborExpress Kft. szolgáltatásaihoz ők adják a hátteret. Rengeteg féle célzott laboratóriumi vizsgálat rendelhető meg tőlük, a cég honlapjáról elérhető webáruházon keresztül is. A mintákat postai úton is fel lehet adni az elemzésekhez, az ehhez szükséges eszközöket a megrendelőknek ugyancsak postai úton küldik meg. A vérmintákat ujjbegyből otthon is leveheti mindenki saját magának.


Címke: Laborvizsgálat
Dátum: 2020-01-20

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés