Kínában egy újabb meglepő fejlesztés

Kínában soha nem áll meg az élet, mindig fejlesztenek valamit. Legutóbb az a hír terjedt az interneten, hogy pilóta nélküli, kizárólag napelemmel működő repülőgépet készítettek. Maga az ötlet zseniális, de egyben félelmetes is. A prototípus már elkészült, a tesztelése folyamatban van.

Kínában egy újabb meglepő fejlesztés

Kizárólag napelemmel működő repülőgép

A kínai OXAI repülőgépgyártó vállalatnak az volt a feladata, hogy olyan repülőt készítsen, ami környezetbarát, és nincs benne pilóta. Sokak szerint lehetetlen volt a küldetés, de a mégis sikerült teljesíteni, és a gép a MOZI 2 nevet kapta A hírek szerint 2019. július 27-én hajtották végre az első tesztrepülést a kelet-kínai Csöcsiang tartomány Töcsing megyéjének egyik repülőterén, amit sikeresen teljesített a szerkezet.

A szárnyak fesztávolsága 15 méter, és akár nyolcezer méter magasra is képes felemelkedni. Sokan nem hittek abban, hogy egy csak napelemekkel működő gép éjszaka hogyan tud repülni majd. A kínaiak erre is kitaláltak valamit. Ha a gép nappal nyolc órán át tölti magát, akkor éjszaka 12 órán át képes a levegőben maradni, igaz kisebb sebességgel, de megoldja a feladatot.

Jelenleg az a terv, hogy a gépet katasztrófák esetén vetik be, ahol nagyon sokat segíthetne a mentésben és a kommunikációban. Az ötlet nagyon jó, hiszen az ilyen helyzetekben minden segítség jól jön, főleg ha kitartó és stabil munkát tud végezni.

Manapság egyre több az ilyen irányú fejlesztés és fejlődés, amire nagy szüksége van a világnak. Kerülni kell a drága és szennyező üzemanyagokat, és helyettük minél több megújuló energiaforrást használni. Nagyon sok már az elektromos meghajtású autó, és szintén Kínában találták fel a levegővel működő autóbuszt is. Ezek a lépések közelebb visznek minket egy szebb és tisztább jövőhöz.


Címke: Hírek
Dátum: 2019-07-31

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés