Keveset lépnek a magyar emberek

A legfrissebb kutatások szerint a magyar emberek nem teszik meg az ajánlott 10.000 lépést naponta. A valóság az, hogy kb. 4.500 lépés körül járunk, ami nagyon kevés. A napi mozgás segíthet az ideális testsúly elérésében, illetve csökkentheti számos betegség kialakulásának esélyét is.

Keveset lépnek a magyar emberek

A nők mozognak többet

Megbízható hírek szerint a nők a mindennapi teendőik során sokkal többet mozognak, mint a férfiak. Legtöbbször ők viszik-hozzák a gyerekeket az óvodából vagy az iskolából, ők mennek bevásárolni, és még a lakásban is sürögnek-forognak egész nap. Így valóban hamar összejöhet a napi 10.000 lépés, sőt akár több is. Persze akadnak olyan esetek is, amikor a nők egész nap plázában vannak, és fel-le járkálnak az üzletekben és az üzletek között. Egy ilyen nagyobb bevásárlás esetén is összejöhet több ezer lépés, hiszen az ember ilyenkor hajlamos a nézegetésre, és teljesen elveszti az időérzékét a sok akció és termék között.

A felmérés azt is kimutatta, hogy nagyon keveset sportolnak az emberek. Annak ellenére, hogy nagyon sok helyen javasolják és sok a közösségi megmozdulás is, mégis csak a többi mozgásformához képest elenyésző számban sportolnak. Ez nem túl jó hír, de sajnos a mai rohanó világban az emberek teljesen lemerülnek, mire odakerülnek a sportolási lehetőségekhez. A munka után még fut a lakás, foglalkozni kell a gyerekekkel, netalántán másodállásba kell menni, és örülnek annak, hogy nap végén pihenhetnek, nemhogy elmenjenek futni vagy aktív sportolást végezzenek.

Persze lehet mondani azt, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja, de sajnos nagyon sok esetben ez nem igaz, és nem lehet mindent belezsúfolni egy napba. A megoldás az lenne, ha az emberek nem hajszolnák túl magukat, és akkor több idő jutna magukra, a családra és a sportolásra is.


Címke: Megbízható hírek
Dátum: 2019-05-30

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés