Hogyan nem érdemes programozó karriert építeni?

A karrierépítésnek sok útja van, de nagyon kevesen találják meg az arany középutat. Sajnos sokan félremennek, és elmegy a kedvük a szakmától és csak ártanak maguknak vele. A programozás nem könnyű feladat, hiszen nem lehet sablonokra és előre elkészített megoldásokra alapozni az egészet.Kell hozzá egy sajátos gondolkozásmód is, ami ha nincs meg, akkor sajnos elég nehéz bármilyen feladatot is hibamentesen megoldani.

Hogyan nem érdemes programozó karriert építeni?

Hogyan ne tanuljunk tovább – Esettanulmány

A lehető legjobb az, ha valaki műszaki egyetemre jelentkezik, akkor nem az egyetemen tanul meg programozni, hanem már úgy megy oda, hogy legalább egy nyelvvel tisztában van. Már előírták az egyetemi jelentkezésekhez a nyelvvizsgát, ami nagyon jó, de a műszaki szakokhoz is előírhatnák legalább az emelt szintű értettségit, ugyanis ott már programozni is kell a diákoknak az általuk választott nyelven.

Hősünk nevét nem áruljuk el, de sajnos nagyon sok gyerek van hasonló cipőben. A példa kedvéért nevezzük Mesternek. Tehát Mester úgy döntött, hogy műszaki egyetemre jelentkezik nulla programozás tudással. Ezzel nincs is baj, gondolta, majd megtanulja útközben. Első év végére még sajnos nem sikerült neki a programozás, ezzel ismételnie kellett a tárgyat, és rögtön 1 év csúszása keletkezett. A karrierépítés folyamata nála itt meg is szakadt, hiszen elment a kedve az egésztől.

Második évben már magántanárhoz járt, de sajnos nem ment neki így sem a dolog. Sorra bukta el a vizsgákat. Az egy félév alatt teljesítendő tárgyat 2 évre húzta el, de sajnos nem csak egy, hanem négy programozási tárgyat kellett teljesítenie. Volt, amit szerencsével, és volt, amit több év szenvedéssel, de sikerült neki lediplomázni. A 3,5 éves képzést 12 félévre húzta el. Ráment a családja, a magánélete, és saját maga is egy roncs lett. Diploma után Mester úgy döntött, soha nem fog programozni, és elment szakácsnak. A mai napig boldogan dolgozik a második szakmájában. De akkor miért vesztegetett el 12 félévet a saját életéből egy olyan szakmára, amiben soha nem is fog dolgozni?


Címke: Karrierépítés
Dátum: 2019-07-04

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés