Hallott már a szövegelemzésről?

A szövegelemzés annak lehet hasznos szolgáltatás, aki rendelkezik egy webáruházzal, vagy most szeretne indítani egyet. Ugyanis ebben az elemzésben a szakemberek átnézik a termékleírásokat, és hasznos tanácsokat adnak arra, hogyan kellene javítani őket ahhoz, hogy hatékonyabb legyen velük az értékesítés.

Hallott már a szövegelemzésről?

Szövegelemzés webáruházak számára

A szövegelemzés nagyon hasznos, mert sokan nem tudják, miképp álljanak neki egy termékleírásnak, vagy éppen egy meglévő átfogalmazásának. Ehhez nagyon sok szakirodalom és tanács található az interneten, de minden terület más, és nem biztos, hogy egy szépségiparral foglalkozó webáruháznak ugyanazt kellene követni, mint egy autóalkatrészeket értékesítő rendszernek.

A szakemberek figyelembe veszik az adott témát, és kigyűjtik a jellegzetességeit, amit aztán egy csokorba szedve olyan tanácsokat adnak, amik kézzelfoghatóak és azonnal felhasználhatóak. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot ízelítőnek azoknak, akik még nem próbálták ki ezt a szolgáltatást:

  • Kerülni kell a semmitmondó leírásokat, a kiváló minőség már elvárt, nem jelent előnyt, ha egy termékleírásnál ez az egyetlen pozitívum.
  • A kimutatások szerint a kedvező ár sem számít már igazán. Biztosan lesznek, akiknél igen, de nem kell az ilyen versenyekben részt venni. A vevőknek inkább az fontos, hogy mit kapnak a pénzükért cserébe, milyen szolgáltatásokat és mennyire biztos hátteret, ha éppen valami gond lenne a termékkel kapcsolatban.
  • Érdemes felsorolni az egyes termékek előnyeit. Milyen problémákra való, mennyire hatékony, vagy éppen mennyire teszi boldoggá a használóját?
  • Ne legyen nagyon hosszú és unalmas a leírás. Sokkal divatosabb ma már a történetmesélés. Hogyan készült a termék, hogyan tesztelték, mi volt a fő inspiráció?
  • Tagolni kell a bemutatott szöveget, legyenek alcímek, felsorolások és kényelmesen olvasható betűméret.

Ilyenek és még sok más hasznos tanács vár arra, aki igénybe veszi a fokuszwebaruhaz.hu weboldal nyújtotta szövegelemzés szolgáltatást. Érdemes kipróbálni, hiszen a tulajdonosoknak nincs semmi vesztenivalójuk, csak nyerhetnek azzal, hogy olyan termékleírásokat készíthetnek a weboldalaikra, amelyek magasabb értékesítést vonzanak maguk után.


Címke: Szövegelemzés
Dátum: 2019-06-21

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés