Egy nap alatt 200 millió fa

Több mint 200 millió fát ültettek el egyetlen nap alatt Etiópiában – adta hírül a BBC News. Ez fantasztikus teljesítmény, ugyanis Etiópiában nagyon kevés az erdők aránya. Ezzel az akcióval nagyon is sokat segíthetnek a helyzeten, és mindent megtesznek azért, hogy ellensúlyozzák a klímaváltozás által előidézett helyzetet.

Egy nap alatt 200 millió fa

Világrekordnak számít az Etióp faültetés

A világ más országainak is nagyon jó példát mutattak ezzel az etióp emberek, hogy igenis egy nap alatt is nagyon sokat lehet tenni a Földünkért. Ha minden országban hasonló tettet hajtanának végre, biztosan javulna a Föld légkörének tisztasága, és más kimutatható globális hatása is lenne a dolognak. Etiópiában az üzleti tevékenységek következtében 4 százalékra esett vissza az erdők aránya, ami korábban 35 százalék volt. Az ültetést kb. 1000 helyszínen végezték, és még sok iskolát is bezártak erre a napra, hogy minél többen vehessenek részt az akcióban. A Guinness rekordok könyvében India tartja az egyetlen nap alatt elültetett fák rekordját több mint 50 millió fával, amelyet 800 ezer önkéntes ültetett el 2016-ban a dél-ázsiai országban.

Az Etióp kormányzati program célja négymilliárd fa ültetése az év végéig, ami szintén nem kevés. A fákra nagyon nagy szüksége van a Földnek, hiszen tisztítják a levegőt, oxigént állítanak elő és az élőlények számára is fontos táplálékot és lakóhelyet biztosítanak. Manapság egyre több az olyan kép a közösségi médiában, ahol legelő állatok a pusztán egy szélerőmű vagy egyéb mesterséges épület árnyékába gyülekeznek. Az erős napsütés nekik sem egészséges, és szükségük lenne a természetes árnyékra, amit a fák jelentenének.

Az emberiségnek észre kell vennie magát, és triplán vissza kell adnia a természetnek azt, amit elvett. Nem csak a fák, de az állatok is veszélyben vannak az emberi tevékenységeknek köszönhetően. Mit ér a pénz és a hatalmas profit, ha nem lesz hol élnünk?


Címke: Üzleti tevékenységek
Dátum: 2019-07-22

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés