Bemutatkozik a ReelComp laptop szerviz

Sajnálatos módon a laptop és PC szervizek színvonala is egyre jobban csökken, mivel egyre kevesebb a szakképzett informatikus az országban. Nagyon sok esetben olyan emberek ülnek a szervizasztalnál, akiknek nem ott lenne a helyük, és olyan megoldásokat alkalmaznak, amelyek többet ártanak a számítástechnikai eszközöknek, mint használnak.

Bemutatkozik a ReelComp laptop szerviz

Esettanulmány Tatabányán

Az alábbi esetet a ReelComp szerviz vezetője mesélte el nekünk, amit úgy gondoltuk, érdemes mindenkinek megismernie. A történet jól bemutatja a szakemberek hiányát és az átlagos ügyfelek rendszeres becsapását. A ReelComp egy megbízható laptop szerviz Tatabánya területén, akihez bátran fordulhatnak azok a felhasználók, akiknek valami gondjuk akadt a számítástechnikai eszközükkel.

Egy nap azzal jelentek meg a szervizben, hogy rendbe kellene tenni egy PC-t, amin nem működik a hangkártya és a hálózati csatlakozó. A tulajdonos előre leszögezte, hogy már többször volt más szervizben, és több tízezer forintja bánta már, de még mindig nem megbízható a gép működése.

A szakemberek szétszedték a gépet, és tele volt porral, szinte folyt ki belőle. Ezt követően szétszedték az alkatrészeket, és mindent külön megtisztítottak. Ekkor kiderült, hogy a processzor és a hűtő közül a korábbi szakszerviz kifelejtette a pasztát. Nem is csoda, hogy a számítógép hamar felmelegedett és lekapcsolt, az volt a furcsa, hogy ez nem okozott nagyobb problémát a processzorban és az alaplapban. A hibát természetesen javították a ReelComp szakemberei és feltelepítették a felhasználó által vásárol eredeti operációs rendszert. A gépben volt egy plusz hangkártya is, amit meg kellett vásárolnia a tulajdonosnak, mondván, hogy az alaplapi nem működik. A rendszer és a driverek telepítése után az alaplapi hangkártya és hálózati kártya is megfelelően üzemelt. A tulajdonos nem hitt a szemének.

A fenti eset jól mutatja, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy hova kerül a laptop vagy PC, hiszen nem mindegy, milyen minőségben és árban készül el a javítás.


Címke: Laptop szerviz Tatabánya
Dátum: 2019-08-02

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés