A linkmareting ereje a valóságban

Egy átlagos felhasználó nem minden esetben tudja, hogy mit is kell tennie, ha online marketingre kerül a sor. Sokan azt hiszik, hogy a közösségi média lefedi ezt a területet, és nem is lépnek tovább. Pedig a Facebook és a társai egyre jobban kiszorulnak az online marketing területéről, hiszen az üzemeltetők nem felelnek meg az Európai Adatvédelmi Törvény előírásainak.

A linkmareting ereje a valóságban

Linképítéssel a több látogatóért – esettanulmány

Szerkesztőségünk felkeresett több profi linképítő csapatot, és megkérdezte tőlük, hogyan megy a gyakorlatban a dolog. Sok válasz érkezett, de nagyon eltérő módszerekkel dolgoztak a szakemberek. Mindenkinek voltak linkmarketing csomagjai és jól bevált kampányötletek, de igazából csak egy bizonyult igazán lelkiismeretesnek és hatékonynak, az pedig a linkem.hu csapata. A többi szolgáltatót név nélkül említjük, csak a tanácsaikat és a bukásukat mutatjuk be.

  • A megkérdezettek között volt egy marketing stúdió is, akik nagyon profinak mondták magukat a keresőoptimalizálás területén. Mindössze csak annyit javasoltak, hogy helyezzük el a weboldalunkon a kulcsszavakat és félkövérrel emeljük ki. Ha nem megy nekünk, akkor bevállalják ezt a feladatot. Természetesen küldtünk nekik egy aloldalt, és el is végeztük a kért javításokat, de sajnos semmi eredményre nem vezetett.
  • Említésre méltó egy több néven is szereplő vállalkozás az interneten. Legalább 5 különböző néven volt jelen, és persze más és más árakkal kínálta a linképítést is. Csapatunk a legolcsóbban kínált linképítő csomagot rendelte meg. A válasz gyorsan megjött, és próbált rávenni minket, hogy 5 db link nem elég semmire, legalább 8 hónapig kellene folyamatosan venni a linkeket ahhoz, hogy eredmény legyen. Ezt fenntartásokkal kezeltük, de kitartottunk az első elképzelés mellett. Belement az illető, és kis idő múlva küldték is a kiépített linkeket. A weboldalak nagyon gyenge mutatókkal rendelkeztek és a PR cikkek szövege, formázása is elég amatőr munkára utalt. Amikor szembesítettük őket ezzel, mindössze annyit reagáltak, hogy akkor nem dolgozunk együtt tovább.
  • A legjobb választás a linkem.hu csapata volt, hiszen náluk nem volt mellébeszélés. Erős domainekkel és korrekt áron dolgoztak. Nem volt minimális kampányidő, akár 1 db linket is kiépítettek. A linkmarketingnek heteken belül érezhető volt a hatása.

Látható, hogy nem mindegy, kihez fordulunk, ha online marketingről van szó. Reméljük, cikkünkkel segítettünk az esetleges átverések elkerülésében.


Címke: Linkmarketing
Dátum: 2019-07-16

PROGRAMOZÁS KÖNYV

Programozz Te is mesterfokon!

Hirdetés